Cursus Nederlands A2 – privéles 12 mnd, 40 wk, 2x / wk

Cursus Nederlands A2 – Privéles

12 maanden, 40 weken, 2x per week

Algemeen
Deze cursus bereidt cursisten voor het leren van Nederlandse taal op het niveau van A2. Cursisten krijgen met deze methode voldoende mogelijkheden om het lezen, schrijven, spreken, luisteren en de grammatica van de Nederlandse taal op A2 niveau goed te leren.
Deze cursus is bedoeld voor laag- en middenopgeleide personen met een gemiddeld leervermogen. Aan het eind van deze cursus beheerst de cursist Nederlands op A2 niveau en is voldoende getraind om het Inburgeringsexamen onderdeel Nederlands op A2 niveau succesvol af te leggen.

Cursusinhoud en lesmateriaal
Na aanmelding bij het NCB wordt eerst met de cursist een uitgebreid intakegesprek gevoerd. Vervolgens wordt door een erkende TIWI toets het taalniveau, leerbaarheid van de cursist in beeld gebracht. Op basis van het intakegesprek en de TIWI toets wordt een cursusadvies opgesteld dat met de cursist wordt besproken.
De lessen worden gegeven door ervaren NT2 docenten die in bezit zijn van het NT2 certificaat of lesbevoegdheid.
Gedurende de cursus worden de cursisten 2x getoetst om hun vorderingen te meten. Twee maanden voor het einde van de cursus krijgen de cursisten via het NCB examentraining. Op deze wijze worden de cursisten optimaal voorbereid voor de examens.
Elke cursist krijgt van het NCB inloginloggegevens voor de ‘NCB e-learningmethode Nieuwe Start Nederlands 0-A2’ en de ‘Samen leer Boeken deel 1 en 2’. Tevens krijgt elke cursist de speciale NCB ‘TGN app’ voor Android of Apple telefoons. Via deze app kunnen de cursisten zelfstandig spreekvaardigheidsoefeningen doen. Cursisten kunnen naast het leren met een ervaren docent ook via zelfstudie thuis achter hun computer onbeperkt met hun cursus oefenen. Tenslotte krijgt elke cursist van het NCB een NT2 Woordenboek. De cursisten mogen al deze boeken houden.
Cursisten krijgen met deze methode voldoende mogelijkheden om het lezen, schrijven, spreken, luisteren en de grammatica van de Nederlandse taal op A2 niveau goed te leren. Deze cursus geeft een uitstekende mogelijkheid om Inburgeringsexamen onderdeel Nederlands succesvol af te leggen of door te leren naar NCB Staatsexamentrajecten I.

Vooropleiding en taalniveau
Deze cursus is geschikt voor laag- en middenopgeleide personen met een gemiddeld leervermogen.

Cursusduur en contacturen
De cursisten krijgen gedurende 12 maanden, 40 weken, 2 keer per week 1,5 uur les.
Totale contacturen zijn: 120 uren.
De cursisten dienen daarnaast minimaal 8 uur per week thuis verder te studeren.

Privéles wordt door een ervaren docent bij de cursist thuis gegeven.
Voor meer informatie bel naar het NCB: 030-2394959 of mail naar info@ncbnet.nl

Kosten

  • Cursus Nederlands A2: inclusief 120 uren les,inlogcode voor de NCB e-learningmethode Nederlands, Samenleer boek 1 en 2, NCB App TGN en NT2 Woordenboek.
    Prijs: € 5.960,– of in termijnen betalen 12 x € 525,–

  • DUO lening: U kunt voor deze cursus bij het NCB in aanmerking komen voor de lening via DUO. Het NCB kan u helpen om deze lening aan te vragen. Voor meer informatie over de DUO lening en berekening hoeveel lening u kunt krijgen klik hier.

Voor alle cursussen zijn de Algemene Voorwaarden van het NCB van toepassing.