Het programma van het NCB bestaat uit een opleiding Nederlands en de verplichte onderdelen Burgerschap, Kennis van de Nederlandse Samenleving en het Profiel Werk, Opvoeding of Maatschappelijke Participatie. Het programma Inburgering leidt de inburgeraar op voor het inburgeringsexamen.

Nieuwe Wet Inburgering

Het NCB is al druk bezig met de veranderingen van de Inburgeringswet die per 2013 ingaan. Het NCB heeft een eigen uitgeverij en ontwikkelt nieuwe uitgaven voor Lezen, Luisteren en Schrijven tot A2 niveau. Zo gauw alle informatie over de nieuwe Inburgeringswet bekend zijn, gaat het NCB verder met het invullen van de nieuwe publicaties, handboeken, CD roms en e-learning.

E-learning: plaats- en tijdonafhankelijk leren

Het NCB biedt lessen in groepen met een docent en heeft ook de methode e-learning voor studie op zelf gekozen tijdstippen en locaties. Ter ondersteuning van beide methodes beschikt het NCB over Open Leer Centra (OLC) waar de cursist op de eigen tijd stof kan leren en herhalen. De aanmelding is strikt individueel. Er is geen wachttijd en er is geen minimum aantal deelnemers om te kunnen starten. De OLC’s zijn gevestigd in Amsterdam, Rotterdam. Leiden, Tilburg en Utrecht.

Examen doen bij het NCB

Als door de overheid erkend exameninstituut voor praktijkexamens kan het NCB praktijkexamens afnemen. De examenbureaus zijn gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

 

Voor meer informatie mail naar  info@ncbnet.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of bel: 030 2394959 of vul het aanmeldingsformulier in.