NCB en ID-Plein starten project Fit-4-Work

In opdracht van het UWV en de gemeenten Amsterdam, Utrecht en Den Haag starten NCB en ID-Plein het project Fit-4-Work. Het project is bedoeld voor werkzoekenden die te maken hebben gehad met psychische en persoonlijke problemen. De aanpak is uniek omdat de deelnemers meteen gaan werken en daarnaast een intensieve begeleiding krijgen.

Na een lange voorbereiding kreeg het NCB onlangs het goede nieuws dat wij door het UWV zijn gekozen voor de uitvoering van het project Fit-4-Work in de  gemeenten Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Het NCB werkt daarbij samen met ID-Plein dat een vergelijkbaar project zal uitvoeren in Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

In het project Fit-4-Work krijgen werkzoekenden die te maken hebben gehad met psychische en persoonlijke problemen een nieuwe kans om weer aan het werk te gaan. Iedere deelnemer wordt begeleid door een persoonlijke coach. Daarnaast zorgt een organisatiecoach voor het oplossen van allerlei problemen met instanties. Alle hulpverleners rond de cliënt worden verzameld in één team dat er voor zorgt dat werk weer voorop komt te staan in het bestaan van de deelnemer. Zo wordt de weg vrijgemaakt om snel weer bij een werkgever aan de slag te gaan. Het NCB en ID-Plein zullen de deelnemers een aantal jaren begeleiden. Als iemand zijn werk kwijtraakt of opnieuw problemen heeft wordt deze meteen geholpen. De stap naar werk en een zelfstandige voorziening in het bestaan worden hierdoor duurzaam. Het project Fit-4-Work zal door een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek worden geëvalueerd. 

Voor meer informatie info@ncbnet.nl of bel 030-2394959.

Informatiebrochure Fit-4-Work.