Project 135 allochtone medewerkers in de Horeca (Start 2003)

Doel: 135 werkloze allochtonen in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht door middel van een intensief programma opleiden tot assistent horecamedewerker en laten instromen in verschillende functies binnen horecaondernemingen.
Uitvoering van dit project vindt vanuit de NCB vestigingen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag plaats.
Omschrijving: Werkzoekende allochtone kandidaten met belangstelling voor de horecabranche worden tijdens een 7 weken durende intensieve basisopleiding zodanig toegerust dat zij in staat zijn om door te stromen naar de assistent horecaopleiding.
Tijdens de basisopleiding krijgen de kandidaten intensief les in Nederlands vaktaal, rekenen, beroepsbeeld, beroepsinhoud en beroepspraktijk, trainingen communicatie, sociale vaardigheden en sollicitatie. Daarna volgen de kandidaten gedurende 10 weken een duaal opleidingstraject tot Horeca-Assistent. 
In dit traject volgen de kandidaten drie dagen per week de opleiding en lopen zij twee dagen stage bij een horecaonderneming. 
Na een 17 weken durend traject worden de kandidaten door het NCB bij een horecaonderneming geplaatst en gedurende 2 maanden op de werkvloer door het NCB begeleid.

Opdrachtgever(s) : SVH, Zoetermeer
Contactpersoon NCB : Fatma Sevinc  NCB-Amsterdam
Reza Chaman Zibai  NCB-Rotterdam
Gursel Sonmez  NCB-Utrecht
Gursel Sonmez  NCB-Den Haag