Project 50 allochtone medewerkers in de Horeca (2001 – 2002)

Doel: 50 werkloze allochtonen in de regio’s Amsterdam en Rotterdam door middel van een intensief programma opleiden tot assistent horecamedewerker en laten instromen in verschillende functies binnen horecaondernemingen. Uitvoering van dit project vindt vanuit de NCB vestigingen Amsterdam en Rotterdam plaats.
Omschrijving: Werkzoekende allochtone kandidaten met belangstelling voor de horecabranche worden tijdens een 7 weken durende intensieve basisopleiding zodanig toegerust dat zij in staat zijn om door te stromen naar de assistent horecaopleiding.
Tijdens de basisopleiding krijgen de kandidaten intensief les in Nederlands vaktaal, rekenen, beroepsbeeld, beroepsinhoud en beroepspraktijk, trainingen communicatie, sociale vaardigheden en sollicitatie en lessen sociale hygiëne.
Daarna volgen de kandidaten gedurende 10 weken een duaal opleidingstraject tot Horeca-Assistent. In dit traject volgen de kandidaten drie dagen per week de opleiding en lopen zij twee dagen stage bij een horecaonderneming. 
Na een 17 weken durend traject worden de kandidaten door het NCB bij een horecaonderneming geplaatst en gedurende 2 maanden op de werkvloer door het NCB begeleid.

Opdrachtgever(s) : SVH, Zoetermeer
Contactpersoon NCB : Bulent Yilmaz NCB-Amsterdam, Ilhan Akel NCB-Rotterdam