Project Fit4Work is officieel van start

Na een lange voorbereiding in overleg met UWV en de gemeenten Amsterdam en Utrecht is het project Fit4Work nu officieel van start gegaan. De coaches van NCB zijn in Amsterdam, Utrecht en Den Haag gestart, de aanpak is verder uitgewerkt en de eerste deelnemers worden aangemeld.

In de afgelopen periode is het project voor uitkeringsgerechtigden met een GGZ achtergrond in een aantal bijeenkomsten toegelicht aan werkcoaches, klantmanagers, arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen van UWV en de gemeenten. Overal was de reactie zeer enthousiast, met name ook vanwege de duurzame plaatsingen en de langere termijn (vier jaar) van nazorg.

In het project Fit4Work krijgen werkzoekenden die te maken hebben gehad met psychische en persoonlijke problemen een nieuwe kans om weer aan het werk te gaan. Iedere deelnemer wordt begeleid door een persoonlijke coach. Daarnaast zorgt een organisatiecoach voor het oplossen van allerlei problemen met instanties. Alle hulpverleners rond de cliënt worden verzameld in één team dat er voor zorgt dat werk weer voorop komt te staan in het bestaan van de deelnemer. Zo wordt de weg vrijgemaakt om snel weer bij een werkgever aan de slag te gaan. Het NCB en ID-Plein zullen de deelnemers een aantal jaren begeleiden. Als iemand zijn werk kwijtraakt of opnieuw problemen heeft wordt deze meteen geholpen. De stap naar werk en een zelfstandige voorziening in het bestaan worden hierdoor duurzaam. Het project Fit4Work zal door een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek worden geëvalueerd.

NCB Projecten verwacht nog voor de zomer enige tientallen deelnemers in een traject te hebben geplaatst.